Se

Ögat är hjärnans fönster mot omvärlden och med hjälp av synen upplever vi bland annat mörker och ljus, olika färger och rörelser.

Synintrycket är viktigt! Vem blir inte sugen att smaka på alla vackra, färgsprakande frukter i fruktdisken och det är inte en slump att mat på restaurang är upplagt på ett, för ögat, vackert sätt. Vi lockas av vackra, lysande färger. Ögat fångar livsmedlets utseende och tillstånd (färg, form, storlek, lyster etc).

På ålderns höst försämras synen och då kan det vara viktigt att lägga till något färgglatt på tallriken, till exempel rödbetor till kalopsen eller gröna ärter till fisken. Erfarenheten visar att just röd färg stimulerar aptit, så därför är en klick lingonsylt till köttbullarna viktigt ur många hänseenden.

Se
Ögat är hjärnans fönster mot omvärlden och med hjälp av synen upplever vi bland annat mörker och ljus, olika färger och rörelser. Synintrycket är viktigt! Vem blir inte sugen att smaka på alla vackra, färgsprakande frukter i fruktdisken och det är inte en slump att mat på restaurang är upplagt på ett, för ögat, vackert sätt. Vi lockas av vackra, lysande färger. Ögat fångar livsmedlets utseende och tillstånd (färg, form, storlek, lyster etc). På ålderns höst försämras synen och då kan det vara viktigt att lägga till något färgglatt på tallriken, till exempel rödbetor till kalopsen eller gröna ärter till fisken. Erfarenheten visar att just röd färg stimulerar aptit, så därför är en klick lingonsylt till köttbullarna viktigt ur många hänseenden.