Maten och måltiderna är viktig hela livet.

Läcker mat och trivsamma måltider får oss att må bra och uppskatta livet. Maten ska ge oss energi och viktiga näringsämnen, men den bästa måltiden skapar också sinnesupplevelser och njutning. Dofter, måltidens utseende och ett vackert dukat bord bidrar till matglädje och en känsla av välbefinnande. Variationer i färg, konsistens, doft och smak ger stimulans och förgyller tillvaron både till vardags och till fest. Med hemsidan Mat-för-äldre vill vi matkonsulter på Hushållningssällskapet ge kunskap och sprida matglädje.

Hushållningssällskapets matkonsulter arbetar i enlighet med Nordiska Näringsrekommendationer och de svenska matråd som innebär bra mat för både hälsa och miljö. Som oberoende och fristående kunskapsorganisation bygger våra utbildningar på väl förankrad kunskap.

Hushållningssällskapet är en modern, rikstäckande och fristående organisation med lång historia. Mat, miljö och hälsa är en viktig del av verksamheten som även innefattar kunskapsområden som landsbygd och lantbruk.

Apparna Mat-musik-minnen och MatFröjd har finansierats av Allmänna Arvsfonden. För att utveckla studiematerial har vi fått medel från Stiftelsen Uppsala Hemsysterskolas fond.