1:a pris för Ett gott Liv

Kokboken ETT GOTT LIV – smart och enkel mat för seniorer tog hem förstaplaceringen i den hårt konkurrensutsatta kategorin Hälsa i ”Årets Svenska Måltidslitteratur 2021”. Med motiveringen ”Näringsriktig mat ger kroppen styrka och förutsättning att må bra, med sängkantsmenyer, frukostar, aptitretare, smaktillbehör, luncher, mellanmål, middagar och resträtter. En fint illustrerad bok som sprider matglädje och matlust”.

Kokboken överraskar och bryter ny mark på den svenska kokboksmarknaden med ett tydligt pedagogiskt upplägg och stor insikt om de utmaningar som ofta uppstår kring aptit och matglädje på äldre dar.

– Att behovet av en inspirerande kokbok anpassad för seniorer var stort visste vi, men att dessutom vinna i en matbokstävling av den här digniteten känns överväldigande, säger Margareta Frost-Johansson, matkonsult på Hushållningssällskapet Västra som tillsammans med kollegorna Eleonor Schütt och Cecilia Sassa Corin är upphovspersonerna bakom boken.

Priset delades ut den 25 november 2021 på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm.